top of page
La colla de diables Cabrons i Bruixes de Centelles està formada per gent de totes les edats: des dels més ganàpies encarregats de posar seny als més joves injectors d'energia i vitalitat.
Estem constituïts legalment com a Associació i els nostres Estatuts marquen la nostra filosofia i doctrina.Fa molts i molts anys, en l'època que les bruixes eren considerades una amenaça per tothom, els comtes de Centelles van nomenar els Sants Cabrers de Centelles.

No es tractava ni més ni menys que d'un grup de pastors de la zona que es coneixien molt bé el terreny.

Els van prometre que si ajudaven els comptes rebrien a canvi una generosa recompensa. En una època com aquella de pobresa i fam, els escollits no van dubtar ni un moment a col·laborar-hi.

Es tractava d'anar buscant qualsevol indici de bruixeria per totes les terres de domini dels comptes de Centelles. Qualsevol sospita que poguessin observar havia de ser comunicada immediatament a l'autoritat. A més, com més informació facilitessin la recompensa seria major.

Els Sants Cabrers de Centelles van recórrer silenciosament tots els racons dels dominis feudals  i van anar prenent nota de qualsevol sospita que se'ls apareixia davant.

Un cop informat el comte de Centelles de tots els punts on hi havia indicis de bruixeria, aquest va encomanar al Sants Cabrers una última tasca: perseguir i fer desaparèixer de la terra a totes aquestes persones acusades d'haver practicat bruixeria.

Nomenats cavallers, van perseguir, saquejar i cremar totes les bruixes i bruixots que van trobar. Van ser tot tant ràpid que no hi va haver temps d'encanteris de defensa per part de les bruixes. L'única opció que els quedava era fugir cap al Montseny i amagar-se dels seus perseguidors.

Van passar unes quantes generacions abans les bruixes i bruixots supervivents no van poder reorganitzar-se i formar una comunitat sòlida i autosuficient. Es van preocupar de passar de pares a fills la història de tot el que havia passat amb l'esperança que algun dia poguessin recuperar el que havia sigut seu: les terres i el que és més important, la seva dignitat.

El dia més esperat per la comunitat de Bruixes arriba avui, tornen a Centelles sota la protecció de les Forques de Can Deu, provinents dels racons més profunds de les tenebres.

Les Bruixes de Centelles perseguiran a tots els Cabrons per fer-los marxar dels seus dominis i apoderar-se de nou de Centelles. Ajudeu-les! Danseu al seu costat i feu que la seva màgia sigui encara més forta.

Només ens queda desitjar-vos a tots salut, foc i soroll!

Que comenci la festa!
bottom of page