Passa al contingut principal

Aniversari 10 anys molt cabrons

El passat 12 d'octubre els Cabrons i Bruixes de Centelles vam voler celebrar amb tots vosaltres el desè aniversari de la colla.

Volem agrair a tots els que vau ajudar a fer-ho possible i a tots els que vau participar en aquesta celebració tant especial.

I aquí us deixem el recull de fotos de les activitats que es van anar succeint durant tot el dia!

Foc i Soroll!Qui som...


La colla de diables Cabrons i Bruixes de Centelles està formada per gent de totes les edats: des dels més ganàpies encarregats de posar seny als més joves injectors d'energia i vitalitat.

Estem constituïts legalment com a Associació i els nostres Estatuts marquen la nostra filosofia i doctrina.

Història

Fa molt i molts anys, en l'època que les bruixes estaven considerades una amenaça per tothom, els Comptes de Centelles van nomenar els Sants Cabrers de Centelles.

No es tractava ni més ni menys que d'un grup de pastors de la zona que es coneixien molt bé el terreny.

Els van prometre que si ajudaven els Comptes rebrien a canvi una generosa recompensa. En una època com aquella de pobresa i fam, els escollits no van dubtar ni un moment a col·laborar-hi.

Es tractava d'anar buscant qualsevol indici de bruixeria per totes les terres de domini dels Comptes de Centelles. Qualsevol sospita que poguessin observar havia de ser comunicada immediatament a l'autoritat. A més, com més informació facilitessin la recompensa seria major.

Els Sants Cabrers de Centelles van recórrer silenciosament tots els racons dels dominis feudals  i van anar prenent nota de qualsevol sospita que se'ls apareixia davant.

Un cop informat el Compte de Centelles de tots els punts on hi havia indicis de bruixeria, aquest va encomanar al Sants Cabrers una última tasca: perseguir i fer desaparèixer de la terra a totes aquestes persones acusades d'haver practicat bruixeria.

Nomenats cavallers, van perseguir, saquejar i cremar totes les bruixes i bruixots que van trobar. Van ser tot tant ràpid que no hi va haver temps d'encanteris de defensa per part de les bruixes. L'única opció que els quedava era fugir cap al Montseny i amagar-se dels seus perseguidors.

Van passar unes quantes generacions abans les bruixes i bruixots supervivents no van poder reorganitzar-se i formar una comunitat sòlida i autosuficient. Es van preocupar de passar de pares a fills la història de tot el que havia passat amb l'esperança que algun dia poguessin recuperar el que havia sigut seu: les terres i el que és més important, la seva dignitat.

El dia més esperat per la comunitat de Bruixes arriba avui, tornen a Centelles sota la protecció de les Forques de Can Deu, provinents dels racons més profunds de les tenebres.

Les Bruixes de Centelles perseguiran a tots els Cabrons per fer-los marxar dels seus dominis i apoderar-se de nou de Centelles. Ajudeu-les! Danseu al seu costat i feu que la seva màgia sigui encara més forta.

Només ens queda desitjar-vos a tots salut, foc i soroll!

Que comenci la festa!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aniversari 10 anys molt cabrons

El passat 12 d'octubre els Cabrons i Bruixes de Centelles vam voler celebrar amb tots vosaltres el desè aniversari de la colla.

Volem agrair a tots els que vau ajudar a fer-ho possible i a tots els que vau participar en aquesta celebració tant especial.

I aquí us deixem el recull de fotos de les activitats que es van anar succeint durant tot el dia!

Foc i Soroll!Festa Major de Centelles 2019

Divendres 30 d'agost, dins el programa de la Festa Major de Centelles, els Cabrons i Bruixes vam sortir pel poble fent el que millor sabem fer, cremar-ho tot!
Sempre acompanyats per la marxa dels nostres tabalers, grans i menuts ens vam anar turnant per fer les delicies de tots aquells que van atrevir-se a atravessar les espurnes de les nostres forques i escombres.
I diumenge, per tancar la Festa Major, els nostres cremadors van il·luminar el cel de Centelles amb un fantàstic castell de focs. Aquí teniu el recopilatori de fotos.
Visca els Cabrons i Bruixes! Visca Centelles!08.09.19 Cercavila Infernal i Mercat del Foc de Sabadell